søndag 11. desember 2011

Mat, mat, mat...

Valpene får prøve fór.
Siden torsdag har de spist litt hver dag, tørrfór for valper, bløtet i kokende vann, blandet med litt kefir.
De første to dagene ble det bare prøvesmaking for Jack&Jolene, som måtte overtales med mating fra skje og et par fingre. Joey&Mini fikk smaken med én gang og spiste som bare det. Ser det veldig tydelig når man sammenligner vektøkningen på alle fire de siste dagene. Etterhvert har vi øket på litt med mat-mengdene, dette ser de ut til å regulere bra selv.

Første prøvesmak:


Personligheten deres begynner å bli ganske tydelig nå. Det har hele tiden vist seg ganske tydelig at Mini-D og gutta er mer frempå under spisingen, mens Jolene er ganske beskjeden av seg. Hun startet opp som størst, (bra morkake), men er nå iferd med å bli forbigått av Mini-D som var minst.
De går noen turer hele gjengen utenfor kassa hver dag der jeg bare observerer, og blir også tatt ut en og en og for litt kos og for å se hvordan de oppfører seg alene. Da viser det seg mye av det samme som spisingen hele tiden har vist.
  • Joey, cremehannen, ser ut til å være ganske rolig og fornøyd uansett hvor han er. Han spaserer og titter nysgjerrig rundt seg, går ut og inn av kassa, og er blitt veldig opptatt av maten. I starten spiste han litt beskjedent, men siste uken har han tatt for seg både av morsmelk og "grøten".
  • Jack, den sorte hannen, var førstemann som gikk ut av kassa selv, går lenger unna enn de andre, virker veldig uredd og aktiv, men sier tydelig fra når han er frustrert fordi han ikke finner veien tilbake. Han har hatt størst vektoppgang helt frem til grøten ble servert, og er en sterk og flott hann, veldig leken.
  • Jolene, den grå tispen var den siste som våget seg ut av kassa på eget initiativ. Hun har vært beskjeden ved matingen hele tiden, og klønet litt før hun skjønte dette med grøten. Nå virker det som hun liker det. Utenfor kassen søker hun fort et fang der hun kan få sitte og bli kost med, men har begynt å vise interesse for å utforske litt mer nå. Trives best der det er lunt og varmt.
  • Mini-D, creme-tispen startet som minst, men har vært ganske aktiv siste uken. Grøten likte hun med en gang. Hun går gjerne en liten tur utenfor og snuser borte ved Didis matfat. Ser misunnelig på gjennom sprinklene når moren spiser. Virker litt frekk og livlig, veldig nysgjerrig på omgivelsene.
Alle valpene er veldig tillitsfulle, kjelne og greie å ta ut og Didi låner dem gjerne bort korte perioder. Vi passer på å hilse pent på Didi før vi "spør" om å låne med oss en valp eller to, tar aldri alle på en gang. Didi sniker seg ofte ut på stua om kvelden og vil ha egentid sammen med oss. Gamle Spiffen (bestfar til valpene) er veldig nysgjerrig på dem, men respekterer Didis område selv om hun ikke er der og passer på hele tiden. Han fikk et par tydelige advarsler fra henne første uken, da han kom inn på kjøkkenet, men etter det ser et ut til at han skjønte tegninga.

Her er litt fóringsbilder fra lørdag...


Ingen kommentarer: