tirsdag 25. november 2008

Bilder igjen, endelig.


De to øverste bildene er av den sorteste og største gutten, "Arrigato" eller Prikken som vi kaller han til hverdags..
De to nederste er den litt lysere "Aron del Toro", som igrunnen ikke var spesiellt lysten på fotosession den dagen.
Tispene skal jeg se om vi kan ta flere bilder av snart også, men siden de begge er bortlovt har jeg tatt flest bilder av guttene til nå.

Det er nesten to uker siden de åpnet øynene, og utrolig mye har skjedd siden da...
I starten smøg de forsiktig rundt, så seg om som om de var i tåke, og prøvde å gå med magen løftet fra bakken, noe som slett ikke var så enkelt, men det gikk med mange knall og fall. Festlig å se på hvertfall. Nå er de slett ikke så klønete lenger. Da vi hadde besøk i helgen spaserte de fint omkring, og nå, bare noen få dager etter løper, og til og med hopper de litt også.

Da de var tre uker fikk de smake mat; varme, bløtede knotter blandet med litt kefir, most til en grøt, namnam, så det ut til. Veldig raskt etter fant jeg ut at de faktisk mye heller ville ha Didi's mat, som er mer kjøttbasert. De var mye ivrigere når den maten ble satt frem enn når grøten kom på gulvet. Så nå får de litt av begge deler. Det er fremdeles mye melk hos mor, og nå vokser de som bare det!
Den største jenta, "Carma" begynte å komme ut av kassa og utforske på egenhånd omkring samtidig som maten ble introdusert. Hun gikk rundt på kjøkkenet og utforsket sitt nye territorie og fant fort ut hvor maten sto, vann smakte ikke så værst det heller. "Mossy", minstejenta kom seg ut av kassa alene tre dager etter, og gutta har omsider også funnet ut at det ikke er så skummelt utenfor den varme kroken sin. Så den siste uken har grinda stått foran kjøkkeninngangen.

Valpene har også vært med på noen korte bilturer siste uka. Jeg har tenkt til å fortsette med det, og trappe opp kjørelengden, slik at de blir vant med bilkjøring. I tillegg har de fått hilse på mange nye mennesker, i alle aldre og fasonger.
Det er mange erfaringer de skal få før de leveres til nye hjem.

Ingen kommentarer: