lørdag 14. januar 2012

To valper har reist til sine nye hjem.

To hektiske uker inn i det nye året, nå sitter vi igjen med halvparten av valpene. Først litt oppdatering på de siste ukene.

Uke 1 tok vi bort "gjerdet" rundt valpebingen når noen var hjemme, flyttet avisene mot verandadøra og vi trente mye på lufting slik at de skulle være vant til å gjøre fra seg ute. Takk værgudene for denne milde vinteren. Det at det er litt kaldt ute er egentlig bare bra, så de ikke vandrer avgårde for å utforske verden når vi egentlig bare skal trene dem på å gjøre sitt fornødne. Så fort de har gjort fra seg får de komme inn. Mange korte luftinger, veldig ofte, slik at de har muligheten til å lykkes mange ganger. Ros får de også, ikke for mye for høyt - da glemmer de jo hva de står og holder på med, men selv om de "bare" er valper så ser man tydelig hvilken positiv effekt en blid menneskestemme har på dem.
Vi har også hatt døren på hundekassen stengt om natten siden nyttår omtrent, slik at de må forsøke å holde seg når de sover der inne. Jack var den som pep mest for å komme ut,og han var også den som oftest klarte å gjøre begge deler på en tur om morgenen. De andre måtte gå i to omganger. Jeg sjekker kassa om morgenen, og hvis det er noen uhell der inne skifter og vasker jeg med en gang. Selv om jeg ikke klarer vaske bort alle duftene for en avansert hundenese, så hjelper det at avisene ligger borte ved døren der jeg ønsker de skal markere at de må ut, for der er lukten mye sterkere. Vet ikke hvem av dem det var som skjønte det først, men da avisene bare hadde ligget en halvtime ved døren, første gangen, var det kommet to tissedammer på den uten at jeg hadde fått med meg hvem sine det var. Neste skritt er å ta den helt vekk og ut på terrassen, dette gjør jeg når de alle har skjønt at DETTE er stedet.
Vi har også fortsatt med bilturer denne perioden. Kun en gang en valp har kastet opp, men den hadde da også spist litt lo fra teppet så det ut som. En piper fortsatt litt, tror det er Joey, men vi har nok av tid til å kjøre mer med han før han drar fra oss.

-Lørdag 07.01.12 Fikk Jack og Jolene, som skal hete MiiLa, besøk av sine nye eiere.
-Søndag 08.01.12 Valpene besøkte sin  halvsøster Carma og hennes eiere. Carma var den største tispen fra forrige kullet, ca. 1,7 kg ved 8 ukers alder, nå 34cm høy og akkurat passe tung. Lenge siden hun og Didi har møttes, men så ut til at Carma og Didi kjente hverandre igjen da de hilste på hverandre utenfor, mens valpene lå i reisebagen. Carma syntes det var merkelig å få sitt område invadert av fire små, ville og lekne valper. Hun holdt seg etter hvert i sofaen, som tilskuer på balkongplass, der hun kunne betrakte de små krypene som tilslutt etter mye lek og utforsking, endte opp sovende i hennes(!) kurv.
-Mandag 09.01.12 Minstejenta i huset hadde med seg to femåringer fra barnehagen. De skulle også få møte valpene, som er blitt veldig glad i å hilse på nye mennesker. Med tydelige instruksjoner kan selv barn som ikke er hundevant greie å holde styr på seg når de hilser på valper.
-Tirsdag 10.01.12 Valpene fikk leke med Lego, min onkels Cavalier King Charles Spaniel. http://lego.digitaldias.com/?p=164
-Onsdag 11.01.12 Eldstejenta hadde med seg ei venninne hjem som også fikk hilse på valpene. De ble visst i villeste laget for henne når det var alle på en gang, midt i den verste leke/herje-stunden deres, men Jolene/Miila klarte nok å snu skrekken litt for hun er jo så mild og snill en liten valp. :)
-Torsdag 12.01.12 Tur til veterinæren for chipping og helseundersøkelse attestert med helsebok. Alt vel, friske og fine alle sammen, men vår kjære Joey har ikke tegn på at nøttene har tenkt til å komme ned enda. Vi får krysse fingrene litt til, for han skulle egentlig til avl, men går det ikke så får vi finne en annen løsning på hvem han skal til.
-Fredag 13.01.12 Jolene/MiiLa reiser. Lykke til Mariann og Frank! Håper dere får mange herlige hundestunder fremover med den behagelige lille damen.

-Lørdag 14.01.12 Jack reiser. Lykke til Wenche og Reidar! Håper dere blir like glad i og førnøyd med selvsikre og rolige Jack, som i deres gamle italiener Raff som ble nesten 17 år. Pussig var det også at deres gamle hund hadde samme far som min første italiener!


Vi får ta et valpetreff til sommeren!

Slitsomt å blogge, greit med en pause innimellom...

2 kommentarer:

Anonym sa...

når kommer neste kull? :)

Didi, Mariann og kennel Abrakadiggy. sa...

Neste kull er ikke planlagt. Nå vil vi gjerne vente å se hvordan dette kullet utvikler seg før vi eventuellt finner en bra nok hann som egner seg. Det er ikke sikkert "den rette" dukker opp, men om han gjør vil det sikkert skrives om i denne bloggen. HVIS vi tar et kull til på Didi vil det uansett være minst to løpetider før det skjer. Det er mulig søsteren til Didi også skal ha et kull til en gang i fremtiden, men det er ikke planlagt noe det nærmeste året.