mandag 22. desember 2008

Hos veterinæren...

Forrige mandag(15/12) var de små hos veterinæren, Skedsmo Dyreklinikk bruker vi. Didi var ute i bilen, for jeg tenkte det var lurest når de fikk sprøyter og slikt, at ikke mors engstelse skulle smitte over på dem.

De fikk chip og grunnvaksine; mot valpesyke, hepatitt, parainfluensa og sykdom forårsaket av parvovirus. Den ene veterinæren fortalte at det er mange oppdrettere som bare tar én av disse vaksinene på sine valpekull og kaller det grunnvaksine når de annonserer, men likevel tar full pris for valpen. Jeg velger altså å ta "full pakke", for totalt er det jo rimeligere for oppdretter å gjøre det på et helt kull og så heller bake det inn i prisen på valpen.

De ble også undersøkt fysisk og fikk med seg helseattest. Må si han var veldig grundig når han kjente og klemte rundt på de små kroppene, men valpene var rolige og snille hele tiden. Fikk veldig skryt for fine, trygge valper mens vi var der!

Så var det ut på venteværelset mens papirarbeidet ble gjort. Der var det fremmede hunder og noen katter.  Valpene var ute av reisekassa én og én, uten mor i nærheten, og de gikk rett bort for å hilse, var like blide uansett størrelse (Chihuahua og Grand Danois) på hunden de hilste på. Kattene så de nesten ikke, for de satt jo stille i reisekasser, men det var mye spennende lukter i rommet.

Barna mine gruer seg værst, men nå er tiden snart inne... Nå virker det som alle valpene har et nytt hjem å komme til. Jentene skal til Rasta og Økern før julaften, en gutt skal til Romsås 1ste juledag, og den siste store flotte gutten skal reise nesten så langt som til Mo I Rana rett over nyttår! Synes det er bra at ikke alle forsvinner på én gang, både for Didi og oss folk i huset, for det vil bli litt rart uten dem alle her, løpende rundt som raketter eller liggende i en haug sammen med de voksne hundene foran peisen.

Ingen kommentarer: